A szociális munka napját ünnepelték Fejér vármegyében

A szociális pályán eltöltött hosszú évek során felelősségteljesen, alázattal, őszinte emberséggel végzett színvonalas munkájuk elismeréseként főigazgatói dicséretet és emléktárgyat vehetett át öt munkatársunk az SZGYF Fejér Vármegyei Kirendeltségén.

A fenntartó a főigazgatói dicséretek és emléktárgyak átadásával is elismerte, hogy a szociális területen dolgozók elkötelezettségére, hivatástudatára, áldozatos munkájára szükség van a mindennapokban

Az ünnepség kezdetén Cséplőné Gönczi Veronika főigazgató beszédében hangsúlyozta: „Az elmúlt időszakban jelentős szemléletváltás ment végbe. A megengedő, túlgondozó ellátás helyett az egyén képességeire épülő, a szükségleteket figyelembe vevő ellátás felé léptek”.

A fenntartó a főigazgatói dicséretek és emléktárgyak átadásával is elismerte, hogy a szociális területen dolgozók elkötelezettségére, hivatástudatára, áldozatos munkájára szükség van a mindennapokban. A magas szintű elismerésben Unger Hiedl Eszter, Izer Brigitta Éva, Már Lászlóné, Pallag Katalin és Balla-Régi Hedvig részesültek.

Unger Hiedl Eszter 2016-ban kezdett dolgozni a Fejér Vármegyei Integrált Szociális Intézmény Polgárdi telephelyén fejlesztőpedagógusi munkakörben. Munkásságára jellemző a precíz, pontos feladatvégzés, az igényesség, a mérhetetlen teherbírás, a maximalista hozzáállás. Az ellátottak felé alázattal, türelemmel, rendkívüli empátiával fordul. Szívügyének tekinti a lakók életének, életkörülményeinek javítását, jobbítását. Maximálisan elkötelezett, elhivatott a fogyatékkal élők irányába.

Izer Brigitta Éva a jogelőd Aranyhegyi Idősek Otthonában, 2006-ban kezdte ápolói munkáját, és a mai napig a telephelyen dolgozik. Munkáját alázattal és nagy szakmaisággal végzi. Szükség esetén akár éjjelre is beáll dolgozni, és pontosan végzi a feladatait, munkájával példát adva szakmaiságból, emberségből. A lakókat kezdetek óta ismeri, szeretettel foglalkozik velük, ápolja, gondozza lelküket is. Segítőkész, fáradhatatlan, megbízható kolléga.

Már Lászlóné 1992-ben kezdett dolgozni a Fejér Megyei Integrált Szociális Intézmény Alap telephelyén ápolóként, majd 2011-től vezetőápolói, 2018-tól már telephelyvezetői feladatokat lát el. Kitartó, magas színvonalú munkavégzést tanúsít, az ellátottak felé szeretettel és empátiával fordul. Szívügyének tekinti a lakók életének, életkörülményeinek a javítását, jobbítását. Táborokba, fesztiválra, hétvégi szabadidős programokra is szívesen kíséri őket.

A főigazgatói dicséretben részesült intézményi dolgozóknak szeretettel gratulálunk!

Pallag Katalin 2017 óta dolgozik a Gyermekvédelmi Központ Fejér Vármegye velencei Vadvirág Különleges Gyermekotthonában, gyermekvédelmi asszisztensi munkakörben, valamint a gyermekotthon vezető helyetteseként is tevékenykedik. A gyermekek iskolai előmenetelében, mindennapos felkészülésében aktívan részt vesz, bármiben számíthatnak segítségére. A gyermekotthoni csoportjában törekszik arra, hogy a gyermekek nyugodt, családias légkörben élhessenek.

Balla-Régi Hedvig tíz éve a Fejér Vármegyei Kirendeltségen dolgozik. Munkáját alázattal és nagy szakmaisággal végzi. A feladatok elvégzése során maximálisan együttműködő, meglátásaival, javaslataival, kreatív ötleteivel segíti a kirendeltségi feladatellátást. A kollégákkal jó kapcsolatot ápol, minden tekintetben lehet rá számítani. Szükség esetén példamutatóan elvégzi a munkakörén kívüli, plusz feladatokat is.

A főigazgatói dicséretben részesült intézményi dolgozóknak szeretettel gratulálunk!

SZGYF Fejér Vármegyei Kirendeltség
Fotó: Fazekas Zoltán