A szociális munka napja Bács-Kiskun megyében

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Bács-Kiskun Megyei Kirendeltségéhez tartozó szociális és gyermekvédelmi intézményekben dolgozók november 9-én, Kalocsán a Kék Duna Vendéglőben ünnepelték a szociális munka napját. Az ünnepségen jelen voltak a megyei szociális és gyermekvédelmi intézmények vezetői és dolgozóinak képviselői és megtisztelte jelenlétével a rendezvényt Ivacs Balázs, az SZGYF gazdasági főigazgató-helyettese is.

Kerti munkák

Az ágazati ünnepükön hagyomány, hogy az ellátást, szolgáltatást igénybevevők kedveskednek műsorral a róluk gondoskodóknak. Az ünnepi műsorban a Bács-Kiskun Megyei „Bárka” Integrált Szociális Intézmény lakói mutatták be produkcióikat. Elsőként a kalocsai támogatott lakhatásban élők zenés, táncos, prózai előadását láthattuk, majd a kiskunhalasi székhelyen élő pszichiátriai betegekből álló zenekar adott elő dalokat. Mindkét produkción érezhető volt a lakók lelkesedése és hálája az őket gondozók felé, előadásuk könnyeket csalt a szemekbe.

Dr. Tóth Mária kirendeltség igazgató ünnepi beszédében kiemelte, hogy a járvány miatt nehéz időket élünk, az intézményekben minden dolgozó munkájára szükség van ahhoz, hogy a „gépezet” működjön. Beszámolt az intézményekben megvalósuló fejlesztésekről. Örömét fejezte ki, hogy a hosszú bezártság után van lehetőség újra találkozni, nagy pillanatokat megélni. Végezetül köszönetét fejezte ki a szociális ágazatban dolgozó minden munkatársnak, akik ebben a nehéz időben is kitartanak választott hivatásuk mellett.

Szabó Sándor tárogatóművész előadásában megszólaltatott dallamok az ősi magyar hangszeren fájdalmasan kiáltottak, tüzesen szóltak, mélabúsan zengtek. A művész úr előadását követően Ivacs Balázs gazdasági főigazgató-helyettes úr méltatta a szociális munka napjának jelentőségét, beszámolt a jelenlegi és a jövőbeni tervekről, és kifejezte köszönetét az ágazatban dolgozóknak.

Az ünnepség keretében átadott főigazgatói dicséretben részesültek

Kocsner János, a Bácsborsódi „Őszi Napfény” Integrált Szociális Intézmény osztályvezető ápolója

Gregó Lászlóné,  a Bácsborsódi „Őszi Napfény” Integrált Szociális Intézmény szociális gondozója

Lovasné Urbán Tünde, a Bács-Kiskun Megyei „Bárka” Integrált Szociális Intézmény ápolója

Katus László, a Bács-Kiskun Megyei „Bárka” Integrált Szociális Intézmény ápolója

Szabóné Krajcsír Valéria,  a Bács-Kiskun Megyei „Platán” Integrált Szociális Intézmény ápolója

Szabó Erzsébet, a Bács-Kiskun Megyei „Platán” Integrált Szociális Intézmény fejlesztő pedagógusa

Váradi Ferencné,  a „Harmónia” Integrált Szociális Intézmény telephelyvezetője

Lépi Józsefné,  a Bács-Kiskun Megyei Gyermekvédelmi Központ Bajai Szakmai Egység gyermekotthon vezetője

Bolega Imréné,  a Bács-Kiskun Megyei Gyermekvédelmi Központ Dunavecsei Szakmai Egység gyermekvédelmi asszisztense

Eszik Anikó, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Bács-Kiskun Megyei Kirendeltségének pályázati referense.

Az intézményeinket támogató külső személy elismerést 2021-ben Kökény Zoltán, a GPSped Szállítmányozási, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. ügyvezetője kapta, aki a járvány elleni védekezéshez nyújtott önzetlen segítséget a kirendeltségnek.

Az elismerések átadását követően Fuchs József tangóharmonikával kísért sváb dalait hallgathattuk meg a közösen elfogyasztott ebéd előtt.

Elismerésben részesült munkatársainknak sok szeretettel gratulálunk!

Bács-Kiskun Megyei Kirendeltség