„A szociális munka a hallás művészete és a remény tudománya.”

A szociális munka napja alkalmából az SZGYF Veszprém Vármegyei Kirendeltsége november 14-én tartotta meg ünnepi megemlékezését a kirendeltség nagytermében.

Veszprem szoc. munka

A Galagonya Otthon lakóinak rövid műsorát követően a Kirendeltség igazgatója, Horváthné Szabó Andrea köszöntő beszédében összefoglalta a szociális munka szépségeit és nehezebb pillanatait: „Ti vagytok azok, akik áldozatos munkával felrázzátok lelkiismeretünket, hogy figyelmünket az igazán fontos dolgok felé fordítsuk, mások életének megszépítésére. Én tudom, hogy a jelen lévő munkatársak jól tudják, mit jelent segíteni, csendben hallgatni, vigasztalni, simogatni vagy önfeledten együtt örülni a legkisebb sikernek is.”

Igazgató asszony beszédét követően dr. Joó Aranka szakmai főigazgató-helyettes asszony is köszöntötte az ünnepség résztvevőit, megköszönte beszédében a szociális szférában dolgozók munkáját, illetve tolmácsolta főigazgató asszony méltató szavait.

A legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó kollégák az idei évben is főigazgatói dicséretben részesülhettek. Elismerésben részesült:

Czibor Hajnalka, aki a Bakony Integrált Szociális Intézmény Veszprém Vármegye intézményében terápiás munkakörben dolgozik. 2002-ben a lesencetomaji telephelyen kezdte meg munkáját, ahol az intézmény lakóit a felmerülő szociális ügyeik intézésében széles körű szakmai tudásával támogatja.

Szabó Péter, a Bakony Integrált Szociális Intézmény Veszprém Vármegye Vadgesztenye Otthon Lesencetomaj részlegének gépkocsivezetője, a karbantartó csoport vezetője, aki 1991 óta, vagyis immár 32 éve áll az ellátottak és a dolgozók szolgálatában.

Németh Rita, a Bakony Integrált Szociális Intézmény Veszprém Vármegye Ezüst Hárs Otthon dolgozója, aki 1977 óta dolgozik intézményünkben, fejlesztőpedagógus munkakörben.

Bíró Tiborné, a Gyermekvédelmi Központ, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola Veszprém Vármegye intézmény Pápa, Jeges utcai Lakásotthonának gyermekfelügyelője.

Bede Lászlóné, a Kirendeltség Fejlesztési és Működtetési Osztály üzemeltetési referense, aki 2017-től dolgozik kirendeltségünkön.

Munkatársainknak szeretettel gratulálunk! Kívánjuk, hogy a jövőben is képesek legyenek erővel és hittel tenni a jót másokért, rászoruló embertársainkért.

Veszprém Vármegyei Kirendeltség