A szeretet fontosságáról beszélt Böjte Csaba a vámosgyörki idősek otthonában

A ferences rendi szerzetes a Fenyőliget Integrált Szociális Intézmény Heves Vármegye Lucfenyő Idősek Otthonában tett látogatást szeptember 28-án. A Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója az intézmény meghívására érkezett a szociális otthonba. A parkon keresztül sétálva Csaba testvér érdeklődött az intézmény napi életéről, a lakókról, a helyi adottságokról.

Böjte Csaba az intézmény munkatársaival

Az egybegyűlt időseknek, dolgozóknak, hozzátartozóknak és a település lakóinak beszélt az időskor szépségéről, a mindennapi célok jelentőségéről. Fontosnak nevezte, hogy az emberek napi szerződéseket kössenek a Jóistennel, és azok szerint éljenek. Beszélt a szeretet fontosságáról, megszépítő erejéről. Ahogy fogalmazott: merjük kiszeretni egymásból a jót! Ne csak elvárjunk egymástól, hanem tegyünk gesztusokat, jócselekedeteket, akár titokban is, hiszen így tehetjük széppé a napjainkat. Beszélt a megbocsájtás fontosságáról, hogy akkor van igazán szükség a belső erőre és az elfogadásra, ha megbántottak minket. Kérte a lakókat, legyenek elfogadóbbak, értékeljék a személyzet munkáját, segítőkészségét.

Az elmélkedést szabad beszélgetés, könyvdedikálás, közös fotózás követte a parkban, ahol Csaba testvér közvetlen és kedves hangulatot teremtett.

Heves Vármegyei Kirendeltség