A százéves Bözsi nénit köszöntötték a Parádi Idősek Otthonában

Virággal és ajándékkal érkeztek a családtagok, Parád polgármestere, az intézmény vezetői, dolgozói, lakói az ünnepi rendezvényre, Rusz Miklósné 100. születésnapjára. Tarjányi Erzsébet 1920. február 2-án született Parádon, a mátrai településen élte életét. Dolgozott kertészetben, summásként, takarított a parádfürdői kórházban.

bozsineni1

Férjével a II. világháború után egy fiúgyermeket neveltek fel. Bözsi néni 1975-ben lett nyugdíjas, de ezt követően még évekig dolgozott, és aktív tagja volt a helyi idősek klubjának. 84 évesen költözött be az idősek otthonába, ahol új családra lelt a lakótársak, dolgozók körében.

bozsineni2

Nagyon kedveli a mókát, a vidámságot, az intézmény farsangi mulatságain jelmezt öltött, karácsonykor verset szavalt. Kedvenc étele a túrós tészta, szeret beszélgetni, nótázni. Elmesélte, hogy a száz év alatt a legboldogabb akkor volt, amikor a fia és az unokái megszülettek. Az életében a legjobb dolognak a szép, összetartó családját tartja. A kerek születésnapon a 2 unoka, 4 dédunoka és 2 ükunoka is köszöntötte Rusz mamit.

bozsineni3

A lakótársak a kedvenc nótáit énekelték el, a település polgármestere pedig felolvasta és átadta neki a miniszterelnök köszöntő levelét, és felelevenítette azokat az éveket, amikor gyermekként Bözsi néni szomszédságában élt. Az ünnepelt megköszönte az intézményi dolgozók áldozatos munkáját valamint a sok-sok jókívánságot. A hosszú életnek nincs különösebb titka, de fontos, hogy ne tartsunk haragot senkivel – mondta el a jelenlévők érdeklődésére.

SZGYF Heves Megyei Kirendeltség