A sárbogárdi csapat mindenkit lefőzött

A „Körbejár a fakanál” mottóval meghirdetett „Ízkavalkád a Királyi szakácsok földjén – XVI. Gyermekotthoni Kisszakácsok Országos Főzőversenye” rendezvényen a Gyermekvédelmi Központ Fejér Vármegye sárbogárdi szakmai egység Vadangyalok csapata képviselte a vármegyét. A 2023. október 13-án, pénteken Nagyszakácsiban megtartott megmérettetésen a csapat arany minősítést kapott és megérdemelten lett a legjobbak egyike.A versenyen elkészített erdei gombás vaddisznóragu zsemlegombóccal, valamint a desszertként kínált kürtőskalács ízvilága lenyűgözte a zsűrit.

erdei gombás vaddisznóragu zsemlegombóccal

Az aranyérmes csapat tagjai Raff Bence Károly, Tribusz Alexandra, Krausz Leila Márta, Glavánovics Teodóra és Heroldné Helmeczi Anita voltak. A megmérettetésre a sárbogárdi szakmai egység vezetője, Parrag Sudár Diána, valamint Kelemen Beáta intézményvezető is elkísérte a csapatot.

a desszertként kínált kürtőskalács ízvilága lenyűgözte a zsűrit

Ezen programból ötletet merítve az intézmény elhatározta, hogy jövőre a szakmai egységei között szerveznek egy főzőversenyt, ahol a csapatok összemérhetik képességeiket és kreativitásukat szakácskodásból. Az intézményi verseny győztese pedig képviselheti a Fejér vármegyeieket a jövő évi „Körbejár a fakanál” rendezvényen.

A megmérettetésen a Gyermekvédelmi Központ Fejér Vármegye sárbogárdi szakmai egység Vadangyalok csapata képviselte a vármegyét.

Fejér Vármegyei Kirendeltség