A Parlamenti Szalon vendégei voltunk

Napjainkban szinte mindenkit foglalkoztat valamilyen formában a háború és a béke kérdése. Az aktuális külpolitikáról  Béke és biztonság címmel hallottunk átfogó előadást a Várkert Bazárban a napokban.

Szijjártó Péter miniszter beszéde közben

A Parlamenti Szalon keretében Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tájékoztatta a megjelenteket a közelmúlt és a jelen történéseiről.  Mint mondta, már alig emlékszünk a három évvel ezelőtti egészségügyi krízishelyzetre, hiszen most minden a szomszédunkban zajló háborúról szól. De miként a világjárványból, úgy a jelenlegi válságból is ki fogunk jönni. Mégpedig azért, mert a korábbi nehéz helyzeteket is magyar módra kezeltük, s mindig a magyar nemzeti érdekeknek megfelelő döntést hoztunk.Tapasztalhattuk ezúttal is, hogy a kormány számos intézkedést tett és tesz a gazdasági megpróbáltatások enyhítéséért, az infláció mérsékléséért.A világ minden táján a magyar értékeket és érdekeket képviselő külgazdasági és külügyminiszter előadását nagy tetszéssel fogadták a résztvevők. Szijjártó Péter pedig már indult is tovább a repülőtérre, hiszen aznap még Etiópiában várták.

Szijjártó Péter miniszter beszéde közben

A Parlamenti Szalon vendégei között ismert közéleti személyiségekkel, színművészekkel, zenészekkel, sportemberekkel is találkozhattunk. Az eseményre Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője meghívta a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságról (SZGYF) többek között dr. Szőke Lászlót, az Esélyteremtési Főosztály fogyatékosságügyi osztályvezetőjét, egyben az Országos Fogyatékosságügyi Tanács titkárát, Orsós Zsoltot, az SZGYF referensét, a csörgőlabdasport szövetségi kapitányát, Gyene Piroskát, az SZGYF tanácsadóját, az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége elnökét.

honlap Szoke

Középen ( szemüvegben) dr. Szőke László, mellette Orsós Zsolt, jobb szélen Garamvölgyi Annamária

Találkozhattunk dr. Tapolczay Gergely országgyűlési képviselővel is, akivel a kommunikációt Tábori Éva és Demeter-Szabó Ildikó jelnyelvi tolmácsok segítették, valamint Kovács Nórival, a csodálatos hangú előadóművésszel, aki zenei munkássága mellett a Károlyi István Gyermekközpont jószolgálati követe.

Szoke ki

Balról Kovács Nóri előadóművész, dr. Szőke László és Gyene Piroska társaságában

Az esemény végén a vendégek kötetlenül is véleményt cserélhettek vendéglátóikkal és egymással az állófogadáson.