A Nemzeti Védelmi Szolgálat előadása a Szolnok vármegyei kirendeltségen

A Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) Korrupció Elleni Főosztály Közigazgatási Szervek Védelmi Szolgálata Igazgatóságról érkező szakértő, „Hogyan mondjunk nemet?” címmel tartott előadást a kirendeltség, valamint a kirendeltség illetékességéhez tartozó intézmények kollégái, vezetői részére.

Sokan vettek részt a rendezvényen

Az előadáson az NVSZ és a főosztály feladatainak ismertetése mellett a közigazgatást érintően a védelmi feladatokról, a bűnmegelőzés és bűnfelderítési tevékenységekről, a megbízhatósági vizsgálatok végrehajtásáról kaptak tájékoztatást a résztvevők, illetve a korrupciós kockázatokat is bemutatták.A szociális területet érintően az időskorúak sérelmére elkövetett cselekmények felderítése, a gondnokságokkal kapcsolatos visszaélések, az emelkedő számot mutató illegális idősotthonok, valamint a gyógyászati segédeszközökkel való visszaéléseket emelte ki a szakember.

A NVSZ szakértője a megbízhatósági vizsgálatok fontosságára hívta fel a figyelmet, ami a korrupció elleni harc egyik hatékony eszköze. Célja azon személyek kiszűrése, akik hivatali helyzetükkel, szolgálati kötelezettségeikkel visszaélve követnek el bűncselekményeket.

Korrupció elleni fellépés a közigazgatásban

Az előadás fontos munkaköri témákat érintett, amelyek megmutatták, hogy a jogi keretek mellett a végrehajtás gyakorlata hogyan igazodik a társadalmi berendezkedéshez.

SZGYF Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kirendeltség