Magyar csörgőlabda napja a Ludovika Arénában

A magyar csörgőlabda napja alkalmából november 28-án a Ludovika Arénában ünnepélyes keretek között idézték fel a sportág magyar képviselőinek sikereit. Az eseményen együttműködési megállapodás született a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság, valamint a Magyar Kézilabda Szövetség között.

megállapodás

Beszédet mondott dr. Simon Attila István, az SZGYF főigazgatója, Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára és dr. Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke.

„A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság és a Magyar Kézilabda Szövetség által kötött megállapodásnak köszönhetően a gyakorlatban új szintre lép a két fél közötti együttműködés, amelynek legfőbb célja a fogyatékossággal élők integrálása a társadalomba” – hangsúlyozta dr. Simon Attila István.
Fülöp Attila államtitkár kiemelte: „Ma Magyarországon a gyakorlatban csupán keveseknek van annyi lélekjelenléte, hogy támogassa sérült honfitársainkat a mindennapokban. Ennek oka nem a közömbösség, hanem hogy sokan nem tudják, hogyan kell helyesen segíteni ezen helyzetekben. Az együttműködésnek köszönhetően egyre több emberhez jutnak el ezek a kulcsfontosságú információk”.

vds
Dr. Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke, beszédében köszöntötte a 2001-es Európa-bajnok, Páni Norbert vezette magyar csörgőlabda-válogatott tagjait: Orsós Zsoltot, Szabó Endre Andrást. (A csapat többi tagja, Bélafi Szilárd és Hajba Szabolcs nem tudott jelen lenni az eseményen.) A győztes csapatot óriási ováció fogadta a lelátóról.

Csrglabda eb
A megnyitó ünnepség után lehetőség nyílt rá, hogy a résztvevők kipróbálják a csörgőlabdát. A közös játék során mindenki megtapasztalhatta, milyen érzés egy kulcsfontosságú érzékszerve nélkül tájékozódni.

Fotók: Pontyos Peggi

SZGYF Központ