A legszebb kerteket díjazták

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kirendeltsége az illetékességi területén működő szociális és gyermekvédelmi intézményekben élők számára hirdetett pályázatot „A legszebb konyhakertem” címmel.

kertek n1

A pályázati felhívásra az intézményekben, lakásotthonokban élő gyermekek, fiatalok és ellátottak által művelt, gondozott fűszer- és gyógynövénykert vagy gyümölcsös kategóriában jelentkezhettek.

30 pályamű érkezett, a legtöbb a konyhakert kategóriában. A felhívásra egyénileg vagy csoportonként is lehetett jelentkezni. A legfiatalabb pályázó kisiskolás volt, míg a legidősebb közel 70 éves.

Az esemény védnöke Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Önkormányzati Hivatal közgyűlés elnöke volt. Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével Galó Anita, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Önkormányzati Hivatal elnöki titkárságvezetője is.

kertek n2

– A felhívásunk célja az volt, hogy Önök érezzék, mennyire fontos, hogy a saját munkájukkal juthatnak a saját termesztésű élelmiszerekhez – mondta el megnyitó beszédében Kiss Róza, a vármegyei kirendeltség igazgatója. – Nagyon kreatív volt minden pályázó, és ami a legcsodálatosabb, hogy mindenki egyénileg, a saját lehetőségeinek megfelelően tett eleget a pályázati kiírásnak – tette hozzá.

kertek n3

Galó Anita, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Önkormányzati Hivatal elnöki titkárságvezetője

– A pályázat célja elsősorban az volt, hogy környezeti nevelésre sarkallja Önöket, Benneteket. Én azt gondolom, hogy itt senkit nem kell a környezeti nevelésre sarkallni, mert ezek a képek pontosan azt mutatják, hogy itt mindenki tudja a dolgát, mindenki, aki ebben a teremben ül, szereti a szépet, szereti a gondozott környezetet – emelte ki beszédében Galó Anita elnöki titkárságvezető.

A pályázatra készített képekből kiállítás is nyílt. A legtöbben zöldséget ültettek; népszerű volt a konyhakert, de többen választották a fűszernövényeket és a virágokat is.

kertek n4

Az eseményt a Gyermekvédelmi Központ Jász-Nagykun-Szolnok Vármegye, valamint a Tiszaág Integrált Szociális Intézmény Jász-Nagykun-Szolnok Vármegye fiataljai és ellátottjai műsora színesítette.

SZGYF Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kirendeltség