A Diósjenő Kastély SE sportolói is sikereket értek el Máltán

A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Nógrád Megyei Reménysugár Egyesített Szociális Intézmény Dr. Göllesz Viktor Rehabilitációs Intézet és Ápoló Gondozó Otthona sportolói, meghívásos játékokon vehettek részt Málta fővárosában, Vallettában május 13-18. között. A speciális olimpián 23 ország játékosai 6 sportágban, 1000 versenyző mérettethette meg magát. Nagy öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy a versenyre kiutazó küldöttségben a Diósjenő Kastély SE sportolóit is beválogatták.

Jelnyelvet tanuló munkatársak ülnek egymás mellett

Labdarúgásban NMRESZI Dr. Göllesz Viktor Rehabilitációs Intézet és Ápoló Gondozó Otthon két lakója, Szabó József és Lengyel Zoltán, az Ipolypart Ápoló Gondozó Otthon és Rehabilitációs Intézet lakója, Magas Géza Zsolt, még asztaliteniszben a NMRESZI Dr. Göllesz Viktor Rehabilitációs Intézet és Ápoló Gondozó Otthon lakója, Szabó Linda képviselhették Magyarországot. A csapat kísérője Kaliczka Bernadett ápoló kolléganő volt, aki egyben a labdarúgó csapat edzői szerepét is betöltötte.

A sportolók érmeikkel

A focisták aranyéremmel tértek haza. Csoportjukban maguk mögött tudták Málta két csapatát, az Isle Of Mant és a San Marinót. Szabó Linda asztaliteniszező egyéniben és párosban is egyaránt aranyérmet szerzett. A nagy meleg ellenére is mindenki maximális teljesítményt nyújtott a pályán. A sportszerű küzdelem, a nyerni akarás, az egymás iránti tisztelet jellemezte a játékokat. Sportolóink büszkék lehetnek magukra. Mi is büszkék vagyunk rájuk!

A sportolók a dobógó tetején

Az MSOSZ közleményében is ez áll: „A speciális olimpia szellemisége a sporttal, a sportolás által ébresztett tudatossággal, tettrekészséggel és küzdeni akarással változtatja meg az emberek életét. Buzdítja és erőt ad az értelmi fogyatékossággal élőknek, küzd elfogadtatásukért, egymás megértésének és tiszteletének fontosságát hangsúlyozza világszerte”.