A derű óráit számolták – Családi nap a szociális otthonban

A Somogy Megyei Gondviselés Szociális Otthon kőkúti Magas Cédrus szociális otthoni telephelyén – több év kényszerű kihagyás után – ismét családi napot tartottak, amelyre az ellátottak rokonait, barátait várta az intézmény. Több mint száz hozzátartozó fogadta el a meghívást a bensőséges hangulatú eseményre, amelyen Nemes Zita intézményvezető és Bogdán Zoltán telephelyvezető mondott köszöntőt.

Lakó és családja Small

Ezt követően a lakók és a dolgozók közösen adtak műsort, s mivel az esemény időpontja egybeesett az idősek napjával, az egyes életkorok sajátosságairól frappáns versek is elhangzottak. A több generációt felvonultató előadói gárda dallal és tánccal szórakoztatta a közönséget, és a homokszentgyörgyi „vidám nagyik” is megcsillogtatták tehetségüket – további derűt csenve az együttlétbe.

Lakó és családjaSmall

A szervezők a kivetítőn bemutatott képek segítségével elevenítették föl a közelmúlt eseményeit, ízelítőt adva az otthonlakók mindennapjaiból. Az alkalmi kirakodó vásáron az ellátottak által készített ajándéktárgyakból, illetve a fejlesztő foglalkoztatás keretében született rongyszőnyegekből lehetett válogatni. Délelőtt három üstben főtt a galuskás paprikáskrumpli, melyhez kakaós kalács dukált. A közösen elfogyasztott ebéd után folytatódott a beszélgetés, az emlékidézés, s az érdeklődők megtekinthették az intézmény helyiségeit, közösségi tereit is.


SZGYF Somogy Megyei Kirendeltség