„A boldogság kék madara III.” pályázat résztvevőit díjazták

Az Esélyteremtési Főosztály Ellátottjogi és Gyermekjogi Osztály harmadik alkalommal hirdette meg „A boldogság kék madara” című pályázatát az SZGYF intézményeiben élő ellátottak részére. Az ünnepélyes díjkiosztóra július 4-én, csütörtökön került sor a főigazgatóság tanácstermében.
A győztesek és a különdíjasok

A győztesek és a különdíjasok

„A boldogság kék madara” legutóbbi nagy sikerére és az intézményekből érkező pozitív visszajelzésekre tekintettel az irodalmi pályázatot 2024-ben is meghirdették az Esélyteremtési Főosztály munkatársai. A szervezők örömteli meglepetésként tapasztalták, hogy idén rekordszámú pályamunka érkezett be – saját versek, novellák formájában. Az első pályázó a kiírást követő napon már meg is küldte pályázatát – tudtuk meg Erdősi Gábortól, a díjátadó házigazdájától.

Idén rekordszámú pályamunka érkezett be

Az ünnepélyes díjátadóra a Főigazgatóság tanácstermében került sor, ahova meghívták a pályázókat és az őket felkészítő intézményi munkatársakat. A vendégek üdvözlését követően Erdősi Gábor felkérte dr. Jeviczki Melindát, az SZGYF általános főigazgató-helyettesét, hogy tartsa meg köszöntő beszédét. Főigazgató-helyettes asszony örömét fejezte ki, hogy ismét lehetőség van megemlékezni lakóink kiemelkedő eredményeiről. „Örömteli alkalom ez a nap, hiszen a műveken keresztül magunk is szem- és fültanúi lehetünk ellátottjaink sokrétű tehetségének, műveik útján betekintést nyerhetünk legmélyebb gondolataikba, lelkivilágukba.” Dr. Jeviczki Melinda beszédében továbbá megköszönte az alkotóknak, valamint a munkatársaknak, hogy a pályázat útján ismét életre keltették a boldogság kék madarát.

Szekeres Pál európai parlamenti képviselő köszöntője

A köszöntőbeszédet követően Szekeres Pál európai parlamenti képviselő kiemelte, hogy a pályázaton részt vevő alkotók saját személyiségüket, lényüket bontakoztatják ki a művészet útján, amely önmegvalósítás az emberi létünk legmagasabb szintje. Képviselő úr megköszönte továbbá az elmúlt évek közös munkáját a Főigazgatóság kötelékében, megerősítette elkötelezettségét a fogyatékossággal élő személyek ügyével kapcsolatban, amely mellett az Európai Parlamentben is ki fog állni – mondta.

Mezey Katalin, az MMA Irodalom Tagozatának akadémikusa

A köszöntőket követően a résztvevők a levetített kisfilmek formájában megtekinthették a korábbi „A boldogság kék madara” pályázatok győztes alkotásait, majd Mezey Katalin, a Magyar Művészeti Akadémia Irodalom Tagozatának akadémikusa, a pályázat lelkes támogatója osztotta meg gondolatait a jelenlevőkkel. Beszédében kiemelte, hogy a művészet mindenki számára egy lehetőség, amely által hírt adhatunk magunkról, környezetünkről, lelkiállapotunkról a világnak. Továbbá hangsúlyozta, hogy ne féljünk azok lenni, akik szeretnénk lenni.

Dr Jeviczki Melinda főigazgató-helyettes asszony gratulál a pályázat nyertesének

A beszéd után következett az ünnepélyes díjátadó, melynek keretében a győztesek és különdíjasok könyv- és pénzjutalmat, valamint ajándékkosarakat vehettek át.

I helyezett:

Orsós György – A könyv című alkotásával

Szeretet Integrált Szociális Intézmény Somogy Vármegye Berzence

II. helyezett:

Lakatos József – Zöldszemű című alkotásával

Viktória Integrált Szociális Intézmény Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegye Győrtelek

III. helyezett

Maczel Józsefné – Évszakok című alkotásával

Lucfenyő Idősek Otthona Vámosgyörk

Különdíjban részesültek:

Menyhárt Csaba – Üvegfal című alkotásával
Ipolypart Integrált Szociális Intézmény Nógrád Vármegye Ludányhalászi

Kiss György József – Szép ajándék című alkotásával
Rózsakert Otthon Tompa

Barna Renáta – Velencei álom című alkotásával
Fenyőerdei Otthon Ásotthalom

Csuri Vivien – A zene a mindenem című alkotásával
Napsugár Otthon Pölöskefő

Gratulálunk a pályázat díjazottjainak, és köszönjük múzsáik, segítőik közreműködését. Bízunk benne, hogy „A boldogság kék madara” pályázat 2025-ben is megannyi sikerélményt, örömteli pillanatot fog okozni a résztvevőknek.

SZGYF Sajtó

Kapcsolódó témák:

esélyteremtés