55 éves a Debreceni Szociális Szolgáltató Központ székhelyintézménye

A Debreceni Szociális Szolgáltató Központ székhelyintézménye fennállásának 55 éves évfordulóját ünnepelte idén, amelnwk alkalmából nagyszabású gála ünnepséget rendezett május 31-én a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar Liszt termében. Az intézmény méltó módon kívánt megemlékezni az elmúlt időszakról, és rámutatni arra, hogy a fogyatékkal élők ellátása napjainkban is nagyon kiemelten fontos.

debmontazs1

Az ünnepség fővédnökeként jelen volt dr. Verdó György, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Hajdú- Bihar Megyei Kirendeltségének igazgatója, aki pozitívan értékelte az intézményben folyó szakmai munkát, amit az intézmény munkatársai egy kiadvány formájában is megjelentettek a közösen összeállított munkáikból és tapasztalataikból. A kiadvány címe: „Itt élünk, így élünk, így fogadj el!”- a fogyatékos ellátás múltja, jelene, jövője. A 132 oldalas tanulmány hűen tükrözi az egészségügyi, a szociális és pedagógiai szakemberek jelenlétének fontosságát a súlyosan, halmozottan sérült gyermekek és fiatalok mindennapjaiban.

Köszöntő beszédet mondott még Ferencziné Kun Beáta, a Debreceni Szociális Szolgáltató Központ Intézményvezetője, aki örömmel jelentette be az ünnepségen az intézmény új alapítványának, a Szívünk Hangja a Fogyatékkal Élőkért bejegyzését. Köszöntő beszédében elmondta, hogy munkájukban egyre nagyobb szerep jut a fejlesztéseknek, amely komplex és egyénre szabott. A fogyatékkal élők szakellátása napjainkban is nagyon aktuális téma, jelenleg is nagy változásokon megy keresztül.

A megjelenteket köszöntötte továbbá Dr. Suller Attiláné, a Fény Felé Alapítvány elnök asszonya és Dr. Horváth Zsolt is, aki az Újszülöttjeinkért, Koraszülöttjeinkért Alapítvány kiemelkedő szakmai munkatársa. A programok között elengedhetetlen volt az integráció hangsúlyozása is.

Az Intézmény lakói és fejlesztő pedagógiai munkatársai egyedi és különleges műsorszámokkal készültek az ünnepség résztvevői számára, valamint a Debreceni Árpád Vezér Általános Iskola 3. osztályosaival és a Közép Utcai Óvoda SNI gyermekeivel is készítettek zenés- táncos produkciókat, amelyek megtekintése során szem nem maradt szárazon.

debmontazs3

A közel 200 fő vendég részvételével megvalósult nagyszabású rendezvény az Intézmény segítő szándékú adományozói révén valósulhatott meg.

A Debreceni Szociális Szolgáltató Központ vezetősége és munkatársai bíznak abban, hogy a legközelebbi kerek évfordulójukat ugyanilyen méltó módon és ilyen nagyszerű összefogással tudják majd megvalósítani.

Debreceni Szociális Szolgáltató Központ