30 éves a fejlesztő foglalkoztató – ünnepség Debrecenben

Október 5-én jubileumi ünnepséget tartottak a Szellőrózsa Integrált Szociális Intézmény Hajdú-Bihar Vármegye székhelyintézményében, „30 éves a fejlesztő foglalkoztató” címmel.

Harminc éve dolgoznak a fejlesztő foglalkoztatásban a Szellőrózsa Integrált Szociális intézmény ellátottjai.

Harminc éve dolgoznak a fejlesztő foglalkoztatásban a Szellőrózsa Integrált Szociális intézmény ellátottjai. Bár az intézmény és a foglalkoztatási forma elnevezése is változott a kezdetek óta, az értékteremtő és fejlesztő munka három évtizede egyre több ellátott számára jelent mindennapi tevékenységet. Jelenleg az integrált intézményben 4 helyszínen, 28 tevékenységi körben összesen 41 terméktípus készül. A foglalkoztatókban szenvedély- és pszichiátriai betegek, továbbá fogyatékossággal élők dolgoznak.

A jubileumi rendezvényen, melyen több mint 70-en vettek részt, három intézményi munkatárs mutatta be az itt végzett munkát, valamint az elmúlt 30 év tevékenységét, továbbá szó esett a foglalkoztatottak esélyteremtési lehetőségeiről is.

Október 5-én jubileumi ünnepséget tartottak

Az ünnepi eseményre az ellátottak zenés-táncos produkcióval készültek, valamint a debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium AMI trombitás kamarai csoportjának előadása is színesítette a programot.

Az ünnepi eseményre az ellátottak zenés-táncos produkcióval készültek

A Szellőrózsa Integrált Szociális Intézmény Hajdú-Bihar Vármegye igazi jubileumi időszaka ez, hiszen az intézmény a közeljövőben ünnepli fennállásának 60. évfordulóját is.

Gratulálunk a kitartó munkához, az elért eredményekhez!

Hajdú-Baihar Vármegyei Kirendeltség

Kapcsolódó témák:

Fejlesztő foglalkoztatás