3. Karácsonyi Jótékonysági Vásár Szolnokon

Ebben az évben harmadik alkalommal került megrendezésre a Karácsonyi Jótékonysági Vásár Szolnokon, a Megyeházán. A rendezvényre érkezőket több mint száz tálca sütemény, és közel harminc torta várta.

1

A vásárt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat, a Megyei Kormányhivatal és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kirendeltsége közösen tartotta. Az adományból származó bevétellel ezúttal a nevelőszülőknél élő gyermekek karácsonyi ajándékvásárlását támogatták.

A hivatalos megnyitón először Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke, majd Dr. Berkó Attila megyei kormánymegbízott köszöntötte a vendégeket. Ezután Rácpali Béla – aki eddig kilenc gyermek nevelőszülője volt – mondott köszönetet a kezdeményezésért.

„A nálam nevelkedő gyermekektől sok szeretetet kapok. Van olyan gyermekem, akit 12 éve nevelek és minden áldott este tőlem is és a feleségemtől is jóéjt puszival köszön el.” (Rácpali Béla)

A jótékonysági vásáron mini adventi koncertet adott a Szolnoki Légierő Zenekar és fellépett a Szentesi Szilver Tánccsoport két tiszaföldvári táncospárja.

2

3  4

5  6

7

8

9

10

A rendezvényt kiegészítette egy kézműves vásár is, amely a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kirendeltséghez tartozó szociális intézmények lakói által, a fejlesztő foglalkoztatás keretén belül készített termékeket kínálta. Karácsonyi dekorációs- és ajándéktárgyak, kézműves tárgyak, ékszerek, ágyneműhuzatok, színes vászon táskák, szőnyegek és kerámia tárgyak közül választhattak az érdeklődők.

A vásáron bemutatkozott a kenderes-bánhalmai „Fenyves Otthon”, a szolnoki „Liget Otthon”, a tiszabura-pusztataskonyi „Tóparti Otthon”, és törökszentmiklósi „Angolkert Otthon” is.

11  12

13  14

15

16

Köszönjük mindenkinek, aki eljött, adományával támogatta a nevelőszülőknél élő gyermekek karácsonyát, és felajánlásával segítette a programot.

SZGYF Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kirendeltsége