23. Gulyásfesztivál Szolnokon

Huszonharmadik alkalommal rendezték meg Szolnokon, Tiszaligetben a gulyásfesztivált. A hagyományőrző céllal létrejött kulturális rendezvény 1999 óta színesíti Szolnok programtárát, amelynek fő célja a gulyás – mint a magyar étkezési kultúra egyik meghatározó eleme – továbbgondozása és minőségének megtartása. Ez a gasztronómiai rendezvény jelképe lett a városnak, amelyen munkatársaink is örömmel vettek részt.

Közös főzés

A közös főzés remek munkahelyi közösségépítő és összekovácsoló erővel bír. Ebből az alkalomból fogtak össze a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Gyermekvédő Központ és az SZGYF Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kirendeltség munkatársai is.

Összesen százhúsz bográcsban főtt az étel. A főzőversenyre gulyással lehetett nevezni, a különbség az alapanyagokból, az elkészítési módból, valamint az ízesítésből adódhatott. A csapat gulyáslevessel, helyben készült csipetkével és Jókai-babgulyással készült és állt a neves zsűri elé.

Ebédre készülve

 A remek hangulat végigkísérte a napot. Egymásért voltunk ott, miközben felejthetetlen emlékek születtek.

A kész ebéd

A hangulatot tovább fokozta, hogy a mesterszakácsokból álló hattagú zsűri, a csapat gulyását második helyezéssel jutalmazta.

A díj

Köszönet minden résztvevőnek a közös élményért, a finom gulyásért és a remek hangulatért!


SZGYF Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kirendeltség