Miniszterelnöki biztatás

Az SZGYF Esélyteremtési Főosztálya tevékenységéről is szó volt azon a rövid megbeszélésen, amelyre április 5-én került sor Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke és dr. Szőke László fogyatékosságügyi osztályvezető, az Országos Fogyatékosságügyi Tanács (OFT) titkára között a Parlamenti Szalon című rendezvényen a Bálna kereskedelmi, kulturális, szórakoztató és vendéglátó centrumban.

javov1

Orbán Viktor (balról) érdeklődéssel hallgatta dr. Szőke László szavait

javov2
A találkozás kedélyes pillanata

Osztályvezető úr megköszönte a kormány intézkedéseit, amelyek lehetőséget nyújtottak fogyatékos embertársai fokozottabb közösségi integrációjához. Miniszterelnök úr jelezte, hogy ezen a téren még bőven van tennivaló és további eredményes munkát kívánt együttműködve az összes fogyatékosságügyben érintett elkötelezett szereplővel.

A megbeszélésre a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Országgyűlési és Európai Parlamenti Képviselőcsoportja európai parlamenti (EP) választási programját bemutató esemény után került sor, ahol előadást tartottak: Trócsányi László, igazságügyi miniszter, a Fidesz-KDNP EP listavezetője; Szájer József, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője; Szijjártó Péter, külgazdasági- és külügyminiszter és Orbán Viktor, miniszterelnök, a Fidesz elnöke. Köszöntőt mondott Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője.

km

Kocsis Máté mondott köszöntőt

Az előadók többek között kiemelték az ország gyarapodásához és a szakmai célok teljesüléséhez szükséges nemzeti szuverenitás megerősítését, az ezt veszélyeztető illegális migráció elleni fellépés fontosságát, az Európai Unió intézményrendszerének megújítását és végül, de nem utolsó sorban a keresztény civilizáció megőrzését.

Kép és szöveg:

Garamvölgyi Annamária fogyatékosságügyi referens
SZGYF Központ – Esélyteremtési Főosztály