Előadások és versenyek a kilencedik GasztroFeszten

A kétnapos rendezvény a hagyományoknak megfelelően Zamárdiban volt, ahol a résztvevők előadásokat hallgathattak, közös eredményeknek és díjaknak örülhettek, és természetesen a kóstoló sem maradhatott el a gasztronómiai-edukációs eseményen.
Dr. Jeviczki Melinda Klára, az SZGYF általános főigazgató-helyettesének megnyitó szavait követően sor került az idei évben először meghirdetett „Az én kedvenc ételem” rajzpályázat díjátadására. Ezután a résztvevők érdekes előadást hallhattak Dr. Forgács Attila gasztropszichológustól, valamint részesei lehettek Trapp Judit élelmezésvezető és Zsilák Katalin dietetikus kóstolóval egybekötött interaktív előadásának a pépes diéta és étrend trendjeire vonatkozóan.

A rendezvény másnapján az intézmények főzőversenyére került sor. Az idei verseny tematikája a Strandételek voltak. A főzőversenyen 11 csapat mérte össze tudását. A résztvevők magas színvonalú ételekkel, ötletes terítékkel, díszlettel, és finomabbnál finomabb desszertekkel nehezítette meg a zsűri döntését.

Eredmények
Rajzpályázat:
- Csonka Éva Harmónia Integrált Szociális Intézmény SZSZB Vm.
- Osgyán Mária Magdolna Kőrös-menti Integrált Szociális Intézmény Békés Vm.
- Beleznay László Remény Integrált Szociális Intézmény Somogy Vm.
Fiatalkorú ellátottak csoportjában:
- Mága Balázs
- Fehér Erik
- Csernyánszky Fanni
- Gócz József – Emléklap
Mind a négy díjazott a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegye Tiszaág Integrált Szociális Intézmény lakója.
Főzőverseny:
- Kovácsházi Kozmás Kómás Konyhások (Körös-menti Integrált Szociális Intézmény Békés Vármegye)
- Esélyünk S. E. Gondviselés Integrált Szociális Intézmény Somogy Vármegye
- Napocska Napsugár Integrált Szociális Intézmény Csongrád-Csanád Vármegye Kistelek
Gratulálunk a díjazottaknak!