Szépkorúak ünnepe

Közel száz szépkorú lakót köszöntöttünk október 1-jén az idősek világnapján a Rábaparti Integrált Szociális Intézményben.
Idén 93 szépkorú lakó gyűlt össze az intézmény díszes ebédlőjében

Október 1-jén a Rábaparti Integrált Szociális Intézményben is megrendezték a hagyományos idősek napi ünnepséget. Idén 93 szépkorú lakó gyűlt össze az intézmény díszes ebédlőjében, hogy az ünnep alkalmából megtekinthessék a munkatársak által összeállított különleges műsort.

A beszédekben köszöntötték az intézmény szépkorú lakóit, majd a műsor részeként számos vers és ének hangzott el tiszteletükre. Többek közt Aranyosi Ervin, Miniska Zsejke, Róna Katalin, Hábele Mihályné gondolatai vagy Máté Péter örökzöld slágerei szerepeltek a műsorban. Saját szerzeményű dalok is felcsendültek, több lakónk kifejezetten erre az alkalomra írt saját versét szavalta el a jelenlévőknek. Zárásként Aradszky László „Nemcsak a húszéveseké a világ” című zeneszámát énekeltük el közösen, az ünnepeltekkel együtt.

Ez az alkalom is arra biztatja intézményünk lakóit és dolgozóit, hogy együtt tegyünk az időskorúak életkörülményeinek javítása érdekében. Emlékeztet bennünket és egyben felhívja a figyelmet arra, hogy minden korosztály fontos része a társadalomnak. A Rábaparti Integrált Szociális Intézmény célja, hogy segítse a szépkorú lakóknak megtalálni azokat a lehetőségeket, amelyek révén aktív részesei lehetnek közösségüknek, ezáltal élvezhetik az élet örömeit, szépségeit.

Vas Vármegyei Kirendeltség

Rábaparti Integrált Szociális Intézmény Vas Vármegye