Uborkatermesztés az üvegházban

A Tiszaág Integrált Szociális Intézmény Jász-Nagykun-Szolnok Vármegye Fenyves Otthon három pályázója első alkalommal ültetett kígyóuborkát üvegházi körülmények között. A termesztés folyamatának egy pillanatát megörökítve, 2024-ben elnyerték „Az én fejlesztő fogim” pályázat Fotó/festmény/rajz kategória II. helyezését. Az elismerést a VI. Fejlesztő Foglalkoztatók Fesztiválján vehették át Szekszárdon.
Gulyás Tímea, Nyíri László, Rácz János Uborkatermesztés az új üvegházban

Pályázati kép: Gulyás Tímea, Nyíri László, Rácz János: Uborkatermesztés az új üvegházban

Három nevező már évek óta dolgozik a fejlesztő foglalkoztatásban. Az intézmény rendelkezik növényházzal és háztartási méretű kerttel, amely ideális környezetet biztosít a növénytermesztéshez. A kígyóuborka üvegházi termesztését első alkalommal próbálták ki.

A termesztés elkötelezettséggel jár, türelmet és nagy odafigyelést igényel. Ezek a zöldségek kiváló minőségűek, és büszkeség számukra, hogy az általuk ápolt növényekből termelt friss kígyóuborkát elfogyaszthatják.

Gulyás Tímea, Nyíri László, Rácz János

Ezért pályázóink idén úgy döntöttek, hogy ennek a folyamatnak egy pillanatát megörökítve mérettetik meg magukat.

Az „Én fejlesztő fogim” pályázati kiírásra rengeteg pályamunka érkezett. A pályázat keretében a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság lehetőséget biztosított a facebook felületén online szavazásra. Óriási megtiszteltetés, hogy az első alkalommal próbált termesztést megörökítő fotóval intézményünk pályázói ennyire szép eredményt értek el.


Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kirendeltség
Fotó: Tiszaág Integrált Szociális Intézmény Jász-Nagykun-Szolnok Vármegye Fenyves Otthon