Szép eredmények a Ki mit tud? országos döntőjében

Gyabronka Csaba vers- és prózamondás kategóriában József Attila: A Dunánál című művének előadását arany, míg Rupert Regina ének-zene kategóriában Oláh Ibolya Magyarország című produkcióját ezüst minősítéssel értékelte a szakértő zsűri a Moravcsik Alapítvány által rendezett „Ki mit tud?” tehetségkutató országos döntőjében.
A Vas Vármegyei delegáció a tehetségkutató döntőjében

A Vas Vármegyei delegáció a tehetségkutató döntőjében

A Rábaparti Integrált Szociális Intézmény Vas Vármegye 2017 óta minden évben képviselteti magát a pszichoszociális fogyatékossággal élők részére szervezett Ki mit tud? tehetségkutató és tehetséggondozó vetélkedőn.  Az egyre nagyobb érdeklődés miatt a területi elődöntőket négy városban, Egerben, Sopronban, Mohácson és Budapesten szervezik. A zsűri által az elődöntőkön kiválasztott produkciók jutnak a budapesti országos döntőbe. Intézményünk lakói a soproni elődöntőn három produkcióval mérettették meg magukat május 21-én, melyek közül Rupert Regina ének-zene kategóriában Oláh Ibolya Magyarország című dalával, míg Gyabronka Csaba vers- és prózamondás kategóriában József Attila: A Dunánál című művével ért el szép eredményt. Az arany minősítéssel ugyanis továbbjutottak a budapesti döntőbe.  A döntőt megelőző hetek a gyakorlásról, a rendszeres próbákról szóltak a két versenyző számára. Az előadásokat felkészítőink dramaturgiai elemekkel is igyekeztek színesíteni, például kellékekkel, illetve kivetítéssel.

Vers- és prózamondás kategóriában arany, míg ének-zene kategóriában ezüst minősítést érték el

A 13. országos döntőnek július 4-én a Magyar Állami Operaház Eiffel Műhelyháza adott otthont. A rendezvény egyik fővédnöke Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója volt. A megnyitót követően, a nap folyamán összesen 45 produkciót láthattunk a színpadon, különböző kategóriákban (vers- és prózamondás, ének-zene, kézművesség, paródia, színjátszás, tánc). Lakóink produkciói közül a neves zsűri (köztük Gonda László előadóművész, Müller Péter „Sziámi”, vagy Kovács Emese Art Brut szakértő) a vers- és prózamondást arany, míg az ének-zene kategóriában induló lakónkat ezüst minősítéssel értékelte.

Rupert Regina és Gyabronka Csaba

A rendezvény fontos célja, hogy lehetőséget adjon a pszichoszociális fogyatékossággal élők számára a tehetségük megmutatására. Azok a fellépők, akik az országos döntőn három alkalommal arany minősítést kapnak, a „Nívó Díjas művész” címmel gazdagodnak. Erre idén 8 produkciót tartott érdemesnek a zsűri.

Köszönjük a részvételi lehetőséget, és gratulálunk minden fellépőnek!

Vas Vármegyei Kirendeltség