HU / EN

Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság

1132 Budapest, Visegrádi u. 49.

Országos Képzőművészeti Verseny

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság országos tehetséggondozási programja keretében hirdet képzőművészeti pályázatot.

Első alkalommal az Országos Képzőművészeti Verseny a 2014. évben került meghirdetésre „A jövő Európája” címmel a Főigazgatóság gyermekvédelmi intézményeiben élők számára. A második alkalommal „A fény nemzetközi éve 2015” témában a 2015. évben került meghirdetésre a verseny, ekkor már mind a gyermekvédelmi ágazatból, mind a szociális ágazatból pályázhattak az ellátottak, gondozottak. A beküldött alkotások jelentős része a Főigazgatóság folyosóin, valamint irodáiban kerültek megbecsült helyre, és kiállításra. A verseny a gyermekvédelmi szakellátásban élők számára hagyományteremtő céllal indult festészet és grafika, valamint szobrászat kategóriákban.

Az Országos Képzőművészeti Pályázat lehetőséget ad egyes kategóriákban az ellátottak képzelőerejének, és művészeti tehetségének kibontakoztatására. 

A verseny célja:

  • a szakellátásban élők ösztönzése, motiválása az önkifejezés fejlesztésére;
  • tehetségek felkutatása, tehetséggondozó programok indítása, folytatása;
  • az esélyegyenlőség és a társadalmi tolerancia erősítése.

A versenyben való részvétel ingyenes. Versenyzők az ország bármely területéről jelentkezhetnek, alkotásaikat a nevelésükről/ellátásukról gondoskodó intézményen és kirendeltségeken keresztül küldhetik meg.

  

2015
II. ORSZÁGOS KÉPZŐMŰVÉSZETI VERSENY 2015 - "A fény nemzetközi éve - 2015" témában hivatkozás
KÉPGALÉRIA hivatkozás
DÍJAZOTTAK KATALÓGUSA hivatkozás
BEÉRKEZETT PÁLYAMUNKÁK KATALÓGUSA hivatkozás
 
2014
I. ORSZÁGOS KÉPZŐMŰVÉSZETI VERSENY 2014 - "A jövő Európája" témában hivatkozás
KÉPGALÉRIA hivatkozás

 

 

banner4.jpg