HU / EN

Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság

1132 Budapest, Visegrádi u. 49.

"Én és a Világ" Országos Fotópályázat 2016

Pályázati kiírás

A selfie olyan önkép, ami megmutatja készítőjének lelki állapotát. Érdemes hát végiggondolni, hogy mit üzenünk a világba magunkról…

Fotózd le magad a saját, kedvenc közegedben, és mutasd meg, hogy a te világod a legmenőbb! Bizonyítsd be, hogy a selfie is rendelkezhet művészi kifejezőerővel, ha jó kezekben, jó arcokról készül!

Henri Evenepoels, 1898 selfie


Én és a Világ fotópályázatunkra olyan színvonalas önarcképek (selfiek) készítését várjuk, melyek kifejezik önmagunkról alkotott képünket, egyéniségünket, aktuális lelki állapotunkat. Ahogy a legtöbb önarckép esetében, e pályázatnál is fontos a háttér és a környezet, ezért olyan pályamunkákat várunk, ahol a helyszín is valamiképpen rád jellemző, téged tükröz.

A verseny fővédnöke:
Bátori Zsolt főigazgató
Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság

Milyen fotót csinálj?
A fotó készülhet például a szobádban, a kedvenc könyveid társaságában, sportolás közben, az utcán sétálva, bárhol. De egészen másban is gondolkodhatsz és kombinálhatod a lehetőségeket. A háttér és a kiegészítők a fantáziádra és stílusodra vannak bízva!

Az eszközt is te szabod meg: fotózhatsz előre beállított vagy kézben tartott géppel, profi, félprofi vagy amatőr fényképezővel, de akár telefonnal is, a lényeg a végeredmény egyedisége!

Szerzőnként maximum 4 db digitális vagy digitalizált, színes vagy fekete-fehér felvétel küldhető be JPG formátumban.

Képméret:

 • Telefonnal készített képek esetén a telefon által elérhető maximális felbontás;
 • Digitális fényképezőgéppel készített képek esetén minimum 2816×1880 pixel, 3:2-es képarány;
 • Analóg (előhívott) képek digitalizálásánál minimum 200 DPI legyen a nyomtatási minőség!

A képek Photoshop, Illustrator, Instagram és egyéb fényképkezelő-szerkesztő program általi utólagos, érdemi módosítása (a kép kismértékű vágása, a színkorrekció, fekete-fehér konvertálás, kontraszt és világosítás nem minősül érdemi módosításnak!) nem engedélyezett (pl. átszínezés, montázs használata stb.)!

Kik pályázhatnak?

Minden, 10. életévét betöltött, a Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság fenntartásában lévő gyermekvédelmi vagy szociális ellátásban részesülő pályázhat két kategóriában.

Kategóriák:

1. 10-16 éves korosztály

2. 16 év feletti korosztály

A pályázatok beküldésének módja:

 • Intézményenként a pályázat színvonalának megfelelő pályaművek kiválasztása, figyelembe véve a témának való megfelelést, kreativitást, alkotói munkát, technika alkalmazását;
 • Intézményenként a pályaművek összesítése a mellékelt táblázat szerint. A képeket elektronikus formában, a pályázati adatlap kitöltésével együtt kell elküldeni az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre! A fotók, valamint a pályázati adatlapok adathordozón (cd, pendrive) is beküldhetők az illetékes Kirendeltségek részére.
 • A nem intézményi ellátásban élők egyénenként, nevelőszülőn keresztül pályázhatnak. A képeket elektronikus formában, a pályázati adatlap kitöltésével együtt kell elküldeni az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre! A fotók, valamint a pályázati adatlapok adathordozón (cd, pendrive) is beküldhetők az illetékes Kirendeltségek részére.
 • Kérjük, hogy a fotó fájlokat minden esetben az alábbi minta alapján, ékezetek nélkül nevezzék el:
  pl.: palyazo neve_megye_kep cime
 • Beküldési határidő: 2016. március 18. péntek, 12 óra

Díjak:
Kategóriánként a fődíj egy Nikon Coolpix L340 digitális fényképezőgép!
Ezen kívül a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság vezetőségének és a szakmai zsűri döntése alapján további értékes nyereményekben részesül az első három helyezett, illetve különdíjat és közönségdíjat kap 1-1 munka. A verseny győzteseinek munkái megtekinthetőek lesznek a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság központjában és időszakos kiállításokon.

Részvételi feltételek:
A kiállítás megfelelő propagálása céljából a képeket a rendező szabadon szerzői jog érvényesítése nélkül felhasználhatja (CD, sajtó, TV stb.).
Pályázatot csak pontosan kitöltött nevezési lappal fogadunk el.
A feltételek el nem fogadása automatikusan kizárja az alkotót a pályázatból.
A szerzők a kép beadásával tudomásul veszik a pályázati feltételeket.
A zsűri döntése végleges és nem vitatható.

További feltételek:

 • a szerző/pályázó felelősséget vállal azért, hogy pályázati anyaga nem sérti harmadik személy személyiségi, vagy egyéb jogait.
 • a nyertes pályamunkák alkotói hozzájárulnak ahhoz, hogy a pályázaton legjobbnak ítélt képekből naptárt és egyéb nyomtatott anyagokat készítsünk (a szerzők nevének feltüntetésével), illetve hogy a honlapunkon megjelenjenek.

Nevezési díj nincs!

> pályázati adatlap <


További információ:
Bánosi Eszter, kommunikációs referens, Társadalmi Kapcsolatok Osztálya
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
telefon: +36-1-769-1704 / 9054 mellék

 

banner4.jpg