HU / EN

Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság

1132 Budapest, Visegrádi u. 49.

„Múlt, jelen, jövő – Életem 3 képben” című fotópályázat

Pályázati kiírás

 

A „Múlt, jelen, jövő – Életem 3 képben” című fotópályázatunkra olyan három képből álló sorozatokat várunk, amelyek kifejezik az alkotó életének ábrázolni kívánt részletét: pl. az idő múlását, kapcsolatainak, életének, környezetének alakulását, bármilyen folyamatot vagy történetet, amelyet fontosnak vagy érdekesnek tart önmagáról elmesélni.

A hetvenes, nyolcvanas években kialakult narratív – elmesélő - fényképezés a kortárs fotográfiát mind a mai napig meghatározza, és az egyik legérdekesebb fotóművészeti műfajként tartják számon. Egy folyamat vagy történet megjeleníthető három, tartalmában összefüggő, de képi eszközeiben különböző fotóval, vagy ún. szekvencia-fotó készítésével is: egy adott felvételi helyen és képkivágással bemutatott jelenetsorozat formájában. Lényeges, hogy az alkotóról szóljon a képsorozat, az önkifejező szándék nyilvánuljon meg a képeken.

 

A verseny fővédnöke:

Bátori Zsolt főigazgató

Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság

 

Kik pályázhatnak?

Minden, 10. életévét betöltött, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság fenntartásában, ill. külföldön gyermekvédelmi vagy szociális ellátásban részesülő pályázhat két kategóriában.

 

Kategóriák:

1. 10-18 éves korosztály

2. 18 év feletti korosztály

 

A fotókról:

 

-          A fotósorozat készülhet profi, félprofi vagy amatőr fényképezővel, de akár telefonnal is.

-          Szerzőnként maximum kettő digitális vagy digitalizált, színes vagy fekete-fehér képsorozat küldhető be JPG formátumban.

-          Telefonnal készített képek esetén a telefon által elérhető maximális felbontás;

-          Digitális fényképezőgéppel készített képek esetén minimum 2.816×1880 pixel, 3:2-es képarány;

-          Analóg (előhívott) képek digitalizálásánál minimum 200 DPI legyen a nyomtatási minőség!

 - A képek Photoshop, Illustrator, Instagram és egyéb fényképkezelő-szerkesztő program általi utólagos, érdemi módosítása (a kép kismértékű vágása, a színkorrekció, fekete-fehér konvertálás, kontraszt és világosítás nem minősül érdemi módosításnak!) nem engedélyezett (pl. átszínezés, montázs használata stb.)!

 

A pályázatok beküldésének módja:

 

-          Intézményenként kiválasztják a pályázat színvonalának megfelelő pályaműveket, figyelembe véve a témának való megfelelést, kreativitást, alkotói munkát, technika alkalmazását;

-          Intézményenként összesítik a pályaműveket a mellékelt táblázat szerint. A képeket elektronikus formában, a pályázati adatlap kitöltésével együtt kell elküldeni az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre! A fotók, valamint a pályázati adatlapok adathordozón (cd, pendrive) is beküldhetők az illetékes Kirendeltségek részére.

-          A nem intézményi ellátásban élők egyénenként, nevelőszülőn keresztül pályázhatnak. A képeket elektronikus formában, a pályázati adatlap kitöltésével együtt kell elküldeni az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre! A fotók, valamint a pályázati adatlapok adathordozón (cd, pendrive) is beküldhetők az illetékes Kirendeltségek részére.

-          Kérjük, hogy a fotó fájlokat minden esetben az alábbi minta alapján, ékezetek nélkül nevezzék el:

pl.: palyazo neve_megye_kep cime

 

-          Beküldési határidő: 2017. május 19. péntek, 12 óra

-          Eredményhirdetés: 2017. június 2.

-          Díjátadó és kiállításmegnyitó tervezett időpontja: 2017. június 15.

 

Díjak:

-          Kategóriánként a fődíj egy fényképezőgép!

-          Ezen kívül a szakmai zsűri és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság képviselőjének döntése alapján további értékes nyereményekben részesül az első három helyezett, illetve különdíjat kap 1-1 munka. A verseny győzteseinek munkái megtekinthetőek lesznek a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság központjában és időszakos kiállításokon.

 

 

Részvételi feltételek:

-          A kiállítás megfelelő propagálása céljából a képeket a rendező szabadon szerzői jog érvényesítése nélkül felhasználhatja (CD, sajtó, TV stb.).

-          Pályázatot csak pontosan kitöltött nevezési lappal fogadunk el.

-          A feltételek el nem fogadása automatikusan kizárja az alkotót a pályázatból.

-          A szerzők a kép beadásával tudomásul veszik a pályázati feltételeket.

-          A zsűri döntése végleges és nem vitatható.

 

További feltételek:

-          a szerző/pályázó felelősséget vállal azért, hogy pályázati anyaga nem sérti harmadik személy személyiségi, vagy egyéb jogait.

-          a nyertes pályamunkák alkotói hozzájárulnak ahhoz, hogy a pályázaton legjobbnak ítélt képekből naptárt és egyéb nyomtatott anyagokat készítsünk (a szerzők nevének feltüntetésével), illetve hogy a honlapunkon megjelenjenek.

 

Nevezési díj nincs!

 

További információ:

Szőnyi Zsófia, nemzetközi kapcsolatokért felelős referens

Társadalmi Kapcsolatok Osztálya

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.       

Telefon: +36-70-9033473

 

 

banner4.jpg