Powered by EverLive.net

Gyermeknap és projektzáró Debrecenben

Az idei Gyermeknapi programot 2016. május 12-én tartottuk meg azt EMMI Debreceni Javítóintézetében.

A rendezvény egyben a SZ.I.K.R.A. Szakemberek Innovatív Képzése a Re-integráció Alapjairól" ( BM-15-MA-0017) pályázat záró eseményének is számított. Az egész nap lebonyolítását segítették a BIT (Bibliai Ismeretterjesztő Társulat) Egyesület jelen lévő munkatársai és önkéntesei.

A megnyitó után a „Csillagtúra” 11 állomásán vettek részt a fiatalok, ahol érdekes feladatok vártak rájuk: az ügyességi feladatok - célba dobás, „erőnyögés”- súlyemelés, lengő teke, kerékpáros ügyességi verseny, ping - pong labda a pohárba, célba lövés – mellett bibliai ismereteikről is számot adhattak. A hagyományos, mindig jó hangulatú gyerek-felnőtt barátságos labdarúgó mérkőzésre is sor került.

A nap fénypontja Rizner Dénes, alias Deniz a kazincbarcikai rapper koncertje, aki a fiatalok körében az őszinte szövegei miatt egyre népszerűbb előadónak számít. A fiúk a BIT Egyesület által biztosított elektromos mozgásfejlesztő eszközöket: az önegyensúlyozó deszkát, az elektromos rollert és az egykerekűt is kipróbálhatták. Értékeltük a nap- és az elmúlt időszak (Öko-kreatív verseny, „Ne tedd” bűnmegelőzési pályázat, Röplabda bajnokság, Dekázó verseny, Lábtenisz bajnokság) eseményeit és értékes ajándékokkal (társas- és fejlesztő játékok, sporteszközök) jutalmaztuk az arra érdemeseket.

Az Intézetünkben nevelkedő fiatalok számára a nap felejthetetlen élményt jelentett.

Nagy Kálmán, intézményvezető
EMMI Debreceni Javítóintézet