HU / EN

Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság

1132 Budapest, Visegrádi u. 49.

Hírek - 2015

„Nekem itt jó sorom lesz”

60 lakó költözhet hamarosan új, minden igényt kielégítő intézményekbe a „Kalocsa, Malom utcai bentlakásos intézmény kiváltása” című projekt keretében Kalocsán. A programot- mely az Európai Unió 100%-os 893 millió 500 ezer forintos vissza nem térítendő támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával jött létre- december 22-én, kedden az átadó ünnepségen ismertették. A bentlakásos intézmény kiváltásával járó építkezések és épület felújítások mellett eszközbeszerzésekre, továbbképzésekre és szervezetfejlesztésre is lehetőség nyílt.

Bővebben...

Karácsony az Időseknek Csáfordjánosfán

Az Időskorúak Otthona csáfordjánosfai telephelyén 2015. december 21-én, hétfőn  került megrendezésre karácsonyi ünnepségünk.

A jeles napon reggel fél tízkor a társalgóban gyűltek össze lakóink. Az épületet már advent ideje alatt közösen kidíszítettük, így minden ünnepi fényben tündökölt. Lakóink legszebb ruháikat magukra öltve, nagy izgalommal várták a Jézuskát a karácsonyfa mellett.

Bővebben...

Karácsonyi ünnepség Nagylózson

Nagylózson, az Időskorúak Otthonában 2015. december 22-én, kedd délelőtt került sor hagyományos karácsonyi ünnepségünk megrendezésére. Karácsony, Jézus születésének napja, a szeretet ünnepe. A gondterhelt hétköznapok során is „pazarlóbban” kellene bánnunk ezzel a szeretettel. Fontos, hogy segítségre szoruló embertársainknak meleg ételt, törődést és biztonságot nyújtsunk egész éven át, nem csak ezeken a napokon.

Bővebben...

December 25-26. Karácsony


Giotto freskója az Assisi Szent Ferenc bazilikában, 1310 körül

Boldog, békés karácsonyi ünnepeket kívánnak
a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság munkatársai !

 

Kiskarácsony Meglepetésnap

A Nevelőközösségek Nemzetközi Szövetsége a Magyar Gyermekekért — NENESZ — Egyesület 2015. december 21-én rendezte meg Kiskarácsony Meglepetésnap elnevezésű rendezvényét. Országszerte meghívásra kerültek a Főigazgatóság intézményeiből, valamint egyházi és civil fenntartású intézményekből, továbbá nevelőszülőknél élő gyermekek és fiatalok. A rendezvény fővédnöke Bátori Zsolt főigazgató úr volt.

Bővebben...

 

banner4.jpg