Powered by EverLive.net

Immár ötödik éve fogadja a kedves vásárlókat a Csip-Csup Kézműves Termékek Boltja Szekszáron a Tinódi utcában, két éve pedig a városban lévő Hétszínvilág Otthonban kezdte meg működését a Csip-Csup Tészatüzem. Nyár végén, augusztus 18-án Czibik Norbert András, az SZGYF főigazgatója és néhány munkatársunk ellátogatott mindkét helyre.

 

A takaros boltocska 2016-ban nyitott ki először, kezdetben Szekszárd belvárosában. Jelenleg a Tinódi utca 3. szám alatt hétfőtől péntekig 9:00 és 15:00 óra között várja régi és új vásárlóit. Működtetői vallják, hogy e hely nyitottságra, elfogadásra ösztönzi azokat, akik betérnek ide, akik pedig szeretik a kézműves termékeket, méltán érezhetik azt, hogy ez az ő boltjuk.

20210903 103320

Az üzletben gondos és szorgalmas munkával készült termékek vásárolhatók. A szép használati és dísztárgyak kizárólag a Tolna Megyei Integrált Szociális Intézmény Belecska, Bonyhád, Bölcske, Pálfa, Regöly, Szekszárd, Tengelic telephelyein, a fejlesztő foglalkoztatás keretein belül tevékenykedő, megváltozott munkaképességű emberek készítik.

Csip Csup Kézműves Termékek Boltja 2

Az egyedi termékek között megtalálhatók kiváló minőségű ágyneműk, rongyszőnyegek, textiláruk, lakásdekorációk, gyertyák, bőrből készült termékek, gyöngyből fűzött ékszerek és ajándéktárgyak. Az itt vásárolt tárgyakkal minden vevő támogatja a készítőket, hiszen a bevétel teljes összegét a fejlesztő foglalkoztatásban résztvevő lakók javára fordítják. „Adni jó, adni felelősség.”

A Csip-Csup Tésztaüzem a Tolna Megyei Integrált Szociális Intézmény székhely telephelyén, Szekszárdon a Hétszínvilág Otthonban 2019-ben kezdte meg működését.

DSC03966 002

Czibik Norbert András főigazgató az üzemben és Csapó Irén, az TMISZI fejlesztő foglalkoztatásért felelős munkatársa

Megálmodói a megvalósulás előtt más tésztaüzemekbe is ellátogattak. Fél év alatt szereztek annyi tapasztalatot, hogy nekikezdjenek a minőségi száraztészta készítésének. Az üzemben nyolctojásos levesbetét és nyolctojásos köretnek való száraztészták készülnek (cérnametélt, dörzstarhonya, lebbencs, orsó, közepes metélt, nagy kocka) egyelőre napi 4-6 órában. A fejlesztő foglalkoztatás keretein belül működő tésztaüzemben az ott dolgozó lakók életének fontos része a tésztakészítés.

image006

A Csi-Csup Tésztaüzem az élelmiszerkészítéshez szükséges engedélyekkel – HACCP, NÉBIH – rendelkezik. A cél a folyamatos fejlődés és fejlesztés mellett az önellátás és a közeli jövőben a Csip-Csup Kézműves Termékek Boltjában való kiskereskedelmi értékesítésben való megjelenés. A gyártás megkezdésétől napjainkig közel 4.500 kg tészta készült el az üzemben.

További képek az SZGYF-Facebookoldalán tekinthetők meg.

SZFYF-Tolna Megyei Kirendeltség
Megyei Koordinációs Osztály