HU / EN

Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság

1132 Budapest, Visegrádi u. 49

Ünnepségen adta át Czibik Norbert, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság mb. főigazgató-helyettese és Wirtz Ágnes, a Világszép Alapítvány...

A Zalai Hírlap sportrovatának tagjai, tudósítói és a felkért sportszervezetek a hagyományokhoz híven, 2018 végén ismét megválasztották az év...

„Nekem olyan a kerekesszék, mint az egészséges embereknek a bicikli”

Kollégánk, Kolonics Krisztián dékáni elismerésben...

Nagy érdeklődés mellett, vidám hangulatban zajlott január 26-án, szombaton az a vidám családi nap, melyet a nevelőszülői hivatás...

Spányi Antal megyéspüspök is fogadta munkatársainkat

December 11-én a Fejér Megyei Kirendeltség, valamint a...
banner4.jpg

 

 

Zalába érkezett a „Lehetetlen Nincs" nevelőszülőséget népszerűsítő kampánysorozat

2018 decemberében Zala megyében folytatódott az Emberi Erőforrások Minisztériumának nevelőszülőséget népszerűsítő kampánysorozata. A Lehetetlen Nincs" nevű országos program célja, hogy minél több embernek bemutassa a hivatásban rejlő lehetőségeket. Az „Egy nap a nevelőszülőségért” című program a Zalaszentlászlói Innovációs, Oktatási és Közösségi Központban került megrendezésre.

Az esemény célja, hogy minél több család vállalja a nevelőszülőséget és minél több gyermek nőhessen fel szerető családban. – mondta köszöntőjében Györe Edina, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének igazgatója.

Erről szólt Fülöp Attila szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár is, aki beszédében azt is kiemelte, hogy azok, akik erre áldozzák az életüket, akkor segítenek, amikor a legnagyobb szükség van rá.

- A nevelőszülőség a szociális, gyermekvédelmi felzárkóztatási területen egy olyan hivatás, amelyben szimbolikusan is be lehet mutatni azt, hogy aki ezzel a területtel foglalkozik, az a problémát olyan közelről próbálja megoldani, hogy a saját otthonába, családjába viszi be. Befogadja a gyermeket és próbálja az életét kicsit jobbá, szebbé tenni és elindítani egy olyan úton, amit esetleg a saját vér szerinti családjában nem sikerült megtenni. Ők mindig ott vannak és akkor vannak ott, amikor kezet kell nyújtani egy gyermekhez és a gyermek felneveléséhez- szólt a hivatásról Fülöp Attila államtitkár. Kiemelte azt is, hogy mindezek bemutatása mellett két másik célja is van az országjáró eseménysorozatnak. Egyrészt hogy a társadalom megismerje és lássa a nevelőszülők elhivatottságát és munkáját, s e hivatás megkapja a megbecsültséget. Másrészt az is fontos célkitűzés minden helyszínen – így Zala megyében is – hogy aki elhivatottságot érez minderre, jelentkezzen nevelőszülőnek.

A köszöntőbeszédek után adták át az Emberi Erőforrások Minisztériuma, valamint a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság közös szervezésében meghirdetett „Lehetetlen nincs” című országos rajz- és kisfilm pályázat Zala megyei díjait, ahol több korcsoportban hirdettek eredményt.

A rendezvényen nevelőszülőknél nevelkedő gyerekek adtak műsort, a „Nevelőszülő kerestetik!” című kisfilmen, valamint személyes vallomáson keresztül is megismerhették a jelenlevők a nevelőszülőség mibenlétét, e hivatás mindennapjait.

A folytatásban a Tarkabarka zenekar gyermekműsora, a Kutyakölykök táncos produkciója és Mutyi bohóc vidám műsora színesítette a programot. A népszerűsítő kampánysorozat zalai állomása a Zalagyöngye táncegyüttes táncházával zárult.

SZGYF Zala Megyei Kirendeltség