HU / EN

Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság

1132 Budapest, Visegrádi u. 49

Spányi Antal megyéspüspök is fogadta munkatársainkat

December 11-én a Fejér Megyei Kirendeltség, valamint a...

Ünnepségen adta át Czibik Norbert, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság mb. főigazgató-helyettese és Wirtz Ágnes, a Világszép Alapítvány...

„Nekem olyan a kerekesszék, mint az egészséges embereknek a bicikli”

Kollégánk, Kolonics Krisztián dékáni elismerésben...

A Zalai Hírlap sportrovatának tagjai, tudósítói és a felkért sportszervezetek a hagyományokhoz híven, 2018 végén ismét megválasztották az év...

Nagy érdeklődés mellett, vidám hangulatban zajlott január 26-án, szombaton az a vidám családi nap, melyet a nevelőszülői hivatás...
banner4.jpg

 

 

Karácsonyi bejglit sütöttek a fogvatartottak a gyermekeknek

 A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága jótékonysági felajánlásaként 600 bejgli érkezett december 21-én a Cseppkő Gyermekotthoni Központba, amit fogvatartottak készítettek a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság fenntartásában működő fővárosi gyermekotthonok lakóinak.

Czibik Norbert, az SZGYF főigazgató-helyettese vette át Orosz Zoltán bv. alezredestől, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága szóvivőjétől azt a 600 darab karácsonyi bejglit, amit fogvatartottak készítettek a budapesti gyermekotthonok lakóinak önkéntes, jóvátételi munka keretén belül.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága idén is jóvátételi programsorozatot indított, amely során adományokat ajánlott és ajánl fel országszerte intézményeknek. Ebben az évben a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság fővárosi gyermekotthonaira esett a választásuk, mondta Orosz Zoltán bv. alezredes. A szóvivő hozzátette: a karácsonyi bejglik fogvatartotti munkáltatással készültek az Annamajori Mezőgazdasági és Kereskedelmi Kft. pékségében, ahol naponta több, mint háromszáz különböző pékárut készítenek. Az elítéltek önként vállalkoztak a sütésre, maguk gyúrták és kelesztették a tésztát, hogy az ünnepi süteményekkel örömöt szerezzenek a gyermekotthonokban élőknek.

A továbbiakban Orosz Zoltán szóvivő boldog karácsonyt kívánva jelképesen átadott egy rúd bejglit a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság képviseletében jelenlévő főigazgató-helyettesnek.

Czibik Norbert köszönetet mondott a főigazgatóság, az intézmények és a gyerekek nevében a nemes gondolatért és cselekedetért, aminek eredményeként az ünnepi sütemény-adomány elkészült. A Cseppkő Gyermekotthoni Központba érkezett 600 bejglit a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság juttatja el a gyermekotthoni központokba, illetve a nevelőszülőkhöz, mondta a főigazgató-helyettes boldog karácsonyt kívánva a megjelenteknek.

Az adományátadást a Cseppkő Gyermekotthoni Központ gyermekeinek ünnepi műsora követte, majd a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokság munkatársa játszott harmonikán karácsonyi dalokat a gyermekeknek.

A Cseppkő Gyermekotthoni Központ 252 gyermeknek a teljes körű ellátását biztosítja nullától 25 éves korig, illetve egy jogszabály már lehetővé teszi, hogy 30 éves korukig is az otthonban maradhassanak.

Dr. Herczeg Krisztián, a Cseppkő Gyermekotthoni Központ igazgatója szerint a gyermekotthonban élők ugyanúgy várják a Jézuskát, ugyanúgy örülnek a karácsonynak és készülnek rá, akárcsak a többi gyermek. A saját lakóegységükben, az otthonukban ugyanúgy karácsonyfával, ünnepi vacsorával és ajándékokkal teszik örömtelivé a karácsonyt.

Szöveg:
Gajdos Erzsébet Borbála,
SZGYF Főigazgatói Iroda

Fotó:
Gajdos Erzsébet Borbála SZGYF
Németh Barbara BVOP