HU / EN

Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság

1132 Budapest, Visegrádi u. 49

Ünnepségen adta át Czibik Norbert, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság mb. főigazgató-helyettese és Wirtz Ágnes, a Világszép Alapítvány...

A Zalai Hírlap sportrovatának tagjai, tudósítói és a felkért sportszervezetek a hagyományokhoz híven, 2018 végén ismét megválasztották az év...

Spányi Antal megyéspüspök is fogadta munkatársainkat

December 11-én a Fejér Megyei Kirendeltség, valamint a...

Nagy érdeklődés mellett, vidám hangulatban zajlott január 26-án, szombaton az a vidám családi nap, melyet a nevelőszülői hivatás...

„Nekem olyan a kerekesszék, mint az egészséges embereknek a bicikli”

Kollégánk, Kolonics Krisztián dékáni elismerésben...
banner4.jpg

 

 

Mikulás és Bohócdoktorok Kislétán

Adományt kapott az Ápoló-Gondozó Otthon

Az örömtől önkéntelenül kitörő taps, ragyogó arcok, nevetés és ujjongás fogadta a Mikulást és krampuszait valamint a velük érkező Bohócdoktorokat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei "Harmónia" Egyesített Szociális Intézmény Ápoló-Gondozó Otthonában, Kislétán.

A meglepetés vendégek a Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoport (DEKOM) jóvoltából érkeztek az intézménybe.

A DEKOM képviselői a vendégek mellett adományt is vittek magukkal, hogy ezzel segítsék az Otthon működését és a lakók életét. Az adománycsomag ruhát, tartósélelmiszert, édességet és játékokat tartalmazott, de a nagy mennyiség miatt csak az utóbbiak egy része fért el az intézmény karácsonyfája alatt.

Dr. Késmárky András, a DEKOM elnöke és orvos igazgatója elmondta, hogy számukra is igazi öröm, hogy adni tudnak. Úgy fogalmazott, hogy a boldog arcok látványa és az őszinte szeretet, amit a lakóktól kapnak, őket is örömmel és jó érzésekkel tölti fel, ami így karácsony előtt még erősebben fejti ki hatását. Mint mondta a szervezet már több mint 10 éve szervez rendszeresen gyűjtéseket, ezért nagyon jól tudják, hogy egy-egy időszakban és egy-egy intézménynek mire van leginkább szüksége. A terveik között szerepel, hogy az önkéntes munkába, ami nem csak az adománygyűjtést jelenti, hanem a konzultációs lehetőséget is, szeretnék bevonni a Debreceni Egyetem orvostan hallgatóit is, így többen és több helyre tudnának eljutni, akár ilyenkor az adventi időszakban.

Csontosné Bodnár Mária, a Kislétai Otthon intézményvezetője megköszönte az adományt és elmondta, hogy azon túl, hogy ez milyen jelentős segítség az otthonnak, az ezzel együtt kapott élmény legalább annyira fontos a lakóknak, akik ebből töltekezve sokkal jobb lelki és mentális állapotban készülhetnek a karácsonyra.

A beszédek után az otthon lakói versekkel színesített zenés műsorral köszönték meg az adományt. Ezt követően a Mikulás és a krampuszok a bohócdoktorokkal közösen végig látogatták az intézmény minden szobáját és a lakóknak csoki mikulást, szaloncukrot és csokoládét adtak.

Közben a DEKOM orvosai rögtönzött esetmegbeszéléseket és konzultációkat tartottak az intézményben dolgozó szakembereknek, ezzel is hozzájárulva, hogy a gondozottak még magasabb szintű ellátásban részesüljenek a jövőben.

Bár a látogatás csak néhány óráig tartott, a találkozások élménye még napokon keresztül mosolyt csal majd a lakók arcára.

Csekk János társadalmi kapcsolatokért felelős referens

SZGYF Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kirendeltség